tiistai 9. lokakuuta 2018

Garage59 Classic motorshowssa 2018


Kevään Classic motorshowhun ilmoittuduttiin "nyt ei tai koskaan" periaatteella. Mersujen kanssa ei oltu kovinkaan paljoa liikuttu näyttelyissä, ja Petrinkin ässä oli juuri valmistunut parahiksi, joten aika oli otollinen isomman oman osaston järjestämiseen. Syksyllä -17 varasimme suoraan 2-paikkaa näyttelytoimistolta, sillä tarkoituksena oli alusta asti tuoda paikalle kolme autoa.


Ensimmäinen auto matkalla Lahteen.

Itselläni ei iän puolesta sopivaa Mercedestä tuossa vaiheessa ollut, eikä osastolle haluttu nyt Jenkkejä, joten päätimme tuoda esille Juhan molemmat W123:t sekä Petrin W126:n. Lisämausteena Juha alkoi rakentaa keväällä -17 W123 sohvaa, joka tulisi olemaan osaston vetonaula.



Pohjanmaalta Lahteen on pitkä matka, se on tullut tutuksi tässä 12-vuoden aikana. Kolme autoa pitäisi saada Lahteen näyttelyä varten, joten se vaati hieman järjestelyä. Lisäksi tulossa oli reilusti rekvisiittaa ja osaston somistusmateriaalia. Itse ajelin huhtikuussa -18 omalla Coupellani Lapualle, ja lähdin takaisin Lahteen Juhan 300D:llä. Kolmesatasella tulikin osallistuttua moneen tapahtumaan ennen CMS:ää ja vielä sen jälkeenkin. Juhan 250B sen sijaan sai trailerikyydin, sillä samalla reissulla piti tuoda kaikki osaston tavarat pakussa, sekä juuri valmistunut sohva. Petri toi ässän poikansa Juuson kanssa ajamalla. Melkoinen pesurumba alkoikin Lahden päässä, kun vesisateessa tuodut klassikot olivat hieman karussa kunnossa perille päästyään.


Messukeskuksen pihassa odottamassa sisäänpääsyä.
Autot pestiin kotona, josta ne ajettiin puhtaana suoraan halliin. Hallissa alkoikin työmaa itse osaston kanssa. Osaston koko oli 12x6 metriä. Stopteltoilta hankittu uusi sininen messumatto leikattiin mittoihin paikallaan, ja Juhan tekemät verhotangot ja kannatimet painoineen aseteltiin paikoilleen. Minna teki isosta rullasta kangasta osastolle verhot, jolla se saatiin rajattua viereisistä osastoista.








BrandID teki osastolle ison Garage59 kyltin, joka ripustettiin takaseinälle. Valaistuksena käytettiin Cadillacia varten tekemiäni spotteja. Rekvisiitaksi osastolla oli sohvan lisäksi autoista tehdyt taulut, BBS vannesarja sekä salkut täynnä vanhoja markkoja edustamaan sitä ajatusta mitä mieltä tavan kansa on ollut näistä autoista kun ne on olleet uusia.









Lauantain messupäivä alkoi hemmetinmoisessa kiireessä kun aamu venähti hieman pitkäksi. Pääsimme kuitenkin paikalle kohtuu ajoissa, vaikka osasto olikin jo täynnä porukkaa. Ja väkeä riitti koko viikonlopuksi. Oli nuorta ja vanhaa sekä puhtaasti sohvasta kiinnostuneita ihmisiä. Juttua riitti ja tunnelma oli leppoisa. Uusia tuttuja, harrastajia ja muita kontakteja syntyi päivien lomassa. Saatinpa myös Amerikan raudan/Klassikot lehden toimittajalta Kimmo Janhuselta epävirallinen "parhaan osaston" tunnustus.



Sohva oli ehdoton vetonaula.






Reissu oli rankka, mutta se onnistui hyvin ja ennen kaikkea osaston ilme oli erittäin hyvä. Kiitos kaikille mukanaolijoille.



Lopuksi arvottiin osastolla T-paidan voittaja.

Kamat kasassa ja matka kohti kotia alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti