tiistai 18. tammikuuta 2022

Cosworthin kuulumisia

Kevät -21 meni Cadillacin kunnostuksen kanssa niin ajallisesti kuin rahallisestikin, niin cossie ei paljoa ollut mielessä vuosi takaperin.


Kuva

Vappuajelut tuli tällä heitettyä mutta sen jälkeen se olikin tallissa aina Lahden Renkomäki Motor Showhun asti, johon kävin sen extempore hakemassa.


Kuva

Koska Caddy tyhjäsi kassan aika tyystin, niin ajattelin etten ala nyt tähän sijoittamaan sen isommin viime kesänä. Sitten kumminkin tuli helteet ja totesin että pakko tuo ilmastointi on saada toimimaan. Rockautosta laitoin Denson uuden kompuran tulemaan ja se oli tasan samanlainen kuin paikallaan ollut alkuperäinen vuodelta -85. Kylmäaineet täytettiin kolmatta kertaa Thermotekillä ja nyt vihdoin siinä on toimiva ilmastointi. Toki takkua oli loppuun asti, kun paineet nousi turhan korkealle, joten paisuntaventtiili meni vielä kalkkiviikoilla uusiksi. Sen vaihdon jälkeen alkoi näyttää vihdoin hyvältä. Tässähän vanhaa on enää höyrystin, sillä kompura, kenno, letkut, kuivain, kytkimet ja paisuntaventtiili on nyt uutta. Samasta syystä tälläkertaa sisään meni R134, koska RS24 käytölle ei oikein enää ollut perusteita kun uudet hilut on R134 speksattuja.

Kuva

Kuva

Seuraavaksi ajattelin vielä tilata uudet suuttimet, sillä kylmäkäynnistysongelmat välillä muistutti olemassaolostaan. Ongelmat ei tule aina, mutta välillä saa sahata turhan kauan käyntiin. Uuden boschilaiset asentelin paikalleen, mutta juurikaan vaikutusta ei ollut mihinkään. Onpahan nyt tuokin kohta hoidettu kuitenkin.

Kuva

Heinakuussa kun katsastin tämän 16v:n huomasin, että keskivaimentajaan oli tullut rupi. En silloin tehnyt asialle sen kunmemmin mitään eikä inssikään siihen puuttunut. Myöhemmin sitten päätin, että hipaisen ruven pois ja maalaan pöntön, mutta mutta.. vähän kun teräsharjaa näytti niin näkyvä kolikon kokoinen rupi suureni sellaiseksi 15cm leveäksi soiroksi. Sisäpuolelta tuli sitten ripakopallinen irtomujua, joten tilasin suosiolla uuden pöntön. Se löytyi onneksi näppärästi Profiteileltä ja oli vielä kohtuu edullinen. Ongelma oli vaan kun auto piti olla ajokuntoinen, niin jouduin paikka-aineella kittaamaan pöntön kasaan väliaikaisesti. Saadessani auton takaisin kotiin niin vaihtelin pöntön paikalleen ja olikin talviunien aika jo taas.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti