keskiviikko 22. toukokuuta 2024

CLK Sisustan puhdistus ja viimeistely

Sisusta ei kuvassa näytä aivan pahalta ennen pesua, mutta kuvaan ei välity haju eikä nuhjuisuus erotu niin paljon.

 CLK:n myyntikuvissa sen vaalea sisusta näytti jopa harvinaisen siistiltä, mutta päästessäni vihdoin istumaan autoon, oli se kuitenkin melkoisen nuhjuinen. Autossa oli myös melkoisen vahva haju, joka melko todennäköisesti johtui hydrauliöljystä, jota oli ilmeisesti jossakin vaiheessa päässyt imeytymään mattoon. 

Pesun jälkeen tilanne on kuitenkin huomattavasti raikkaampi.

Lähtökohtaisesti kabiini nyt ei ollut aivan paha, mutta jokatapauksessa edessä oli pesua ja penkkien korjausmaalausta. Pesua varten poistin ensin penkit, ja tälläkertaa pesin maton autoon päin käyttäen Autoglymin TFR Multiwashia ja porakoneen harjapäätä. lopuksi käytin painehuuhtelulaitetta pariin kertaan, että lika ja vesi saadaan pois kunnolla. Sama toistui myös kattovarhoilun kanssa.


Kattoverhoilukin oli saanut likaa itseensä.

Nahkapenkit ovat avoissa aina kovemmalla rasituksella, koska Auringon UV valo haurastuttaa niitä luonnollisesti enemmän kuin umpiautoissa. Niinpä tässäkin nahat olivat jo kovettuneet, ja sitäkautta ne alkavat herkästi halkeilla. Korjaukseen käytin Furnitureclinicin nahkakittiä ja nahan värjäykseen tässä tapauksessa sävytettiin SEM:n Colorcoatia alkuperäismallien mukaan. Valmista sävyä ei kyseiseen sisustaan löytynyt kummaltakaan toimittajalta.






Lisävaruste puu/nahkaratti värjättiin myös uudelleen ja kulunut vaihdekepin pussi vaihdettiin uuteen, sekä uusittiin hajonnut kepin kromikehys.


Sisustan elvytyksessä samalla päivitettiin uudet vaaleat kangasmatot ja uusittiin halkeilleet kynnyslistat, jotka osoittautuivat melkoisen arvokkaiksi. Jalopuut kiillotettiin, ja radioon asennettiin Bluetooth vastaanotin. Tässä autossahan oli tehdasasennuksena Harman Kardonin subwoofer, joten äänentoisto oli vakioksi harvinaisen kohdillaan.

Uudet matot ja "AMG" poljinpinnat parantavan ulkonäköä mukavasti.

Siisti sisusta muutti auton olemuksen täysin erilaiseksi, ja mielestäni se vastasi vihdoin alhaista mittarilukemaa. Sitten olisikin ulkokuoren vuoro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti