maanantai 25. syyskuuta 2017

Musiikkia herrasväelle

Takapäähän halusin asentaa irrallisen diskantin midbasson päälle, joten mallinsin kauluksen ja tulostin sen 3D tulostimella. (Antti)




Ässään haluttiin alkuperäishenkisesti piilotetut, mutta kuitenkin hyvät musiikkivermeet, joten päädyimme erillissarjan kaiuttimiin, joita ohjataan vahvistimen kautta, ja päätelaitteeksi valittiin tuttu Kenwoodin laadukas 1DIN BT soitin.


Alkuperäisiin asennuskauluksiin muovihitsattiin SPL:n omat kaulukset, joihin kaituttimet saatiin kiinni. Paketin päälle asennettiin 3D tulostettu diskantin kannattaja.





Kaiuttimeksi tulivat SPL Dynamicsin 4 ja 6.5-tuumaiset erillissarjat. SPL:n kartio oli soppelisti samaa sävyä auton korin kanssa, vaikkei ne toki sieltä alkuperäisten ritilöiden alta näykkään. Vaikka erillissarja on äänellisesti toki mieluisampi, on alkuperäishenkisissä asennuksissa hankala piilottaa irrallinen diskantti jonnekkin. Niinpä takakaiuttimien osalta päädyin mallintamaan 3D kauluksen 6.5 tuuman midbassolle, jossa irtodiskantti on nostettu basson yläpuolelle. Näin ollen diskantti on ikään kuin samassa osoitteessa, eikä toista paikkaa tarvitse etsiä. 3D-malli tulostettiin lankamallin 3D tulostimilla, ja vaikkei pinnanlaatu ihan parasta mahdollista A-luokkaa olekaan, on osa kuitenkin riittävä hoitamaan hommansa.


Paketti istuu alkuperäisten ritilöiden alle siististi ja huomaamattomasti.





Etupäässä riitti kun kaiuttimille teki muovilevystä alustan, johon tuli sekä midbasso, että diskantti vierekkäin. Vahvistimena toimii Pioneerin 4x50W lankku, joka kiinnitettiin hattuhyllyn alapintaan "piiloon". Kaikki johdotuksen sukitettiin ja vedettiin alkuperäisissä johtokouruissa konttiin saakka.


Eteen riitti muovisen alustan leikkaaminen, johon sai molemmat elementit kiinni.
Asennuksista tuli soinniltaan juuri sopivan potkiva ja pehmeä, vaikka toki se subi tekisi vielä terää matalaan päähän. Subbarille toki vedettiin varmuudeksi jo kaapelit, jos sellainen sinne jossain vaiheessa tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti