tiistai 30. lokakuuta 2018

Konsolin värjäys - radio kuntoon ja lisää ruostetta

Tässä kuvassa konsoli, mikä oli alun perin harmaa, kun ehjää mustaa ei löytynyt. Varmaan vaikea arvota millä tuo on vedetty? No 121:llä tietenkin.  Kerroksia on tuossa varmaan viisi. Pohjalla Sikkensin plastoflex, mutta ihan normi mastonin spray plastic primer toimii ehkä jopa paremmin, tai ainakin se kuivuu nopeammin.

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Kuva


Kun alempi konsoli oli maalattu, niin tottakai se ylempi näytti kuluneelta. No väri sillekin päälle. Samalla verhoilin uuden matonpalan tonne konsoliin ja maalasin tuhkakuppien päädyt.

Kuva

Sain myös mankan johdot lisättyä auton johtosarjaan, niitä kun ei jostain syystä ollut uutenakaan tässä. Tupakinsytytin on samassa piirissä kun radio, ja siitä sai herätteen (virtalukon +12v) ja maan. Harmaa/vihreä valon johto saatiin yhden kojelautavalon johdosta ja jatkuvan +12v otin hätävilkun katkaisijasta. Olishan sen voinu suoraan rasialtakin vetää tai akulta, mutta tuo oli samassa johtonipussa. Mankkaa kun sitten yritti päälle, niin perhana pelkkää viivaahan se lykkää. Ajattelin jo, että se on morjens ja laitoin ostoilmoituksen.. sitten sain Jackie nimimerkiltä vihiä että viivat tulee siitä, että koodi on laitettu väärin liian monesti. Niinpä virittelin mankan jonkun romuakun kylkeen ja jätin päälle. Kuulemma joissakin tapauksissa menee jopa vuorokausi ennen kuin se pyytää koodia, mutta alle tunti ja ”code” teksti ilmestyi ruutuun. Sitten vaan aiemmin saamani koodi ineen ja kappas, radio pelaa.

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Kuva

Huomasin noita johtoja asennellessa mikä vika tuossa vaihdekepissä on. Tuo itse valitsimen alapusla on ihan morjens. Kerkesin jo ostaa kaikki vivuston puslat, mutta en edes ajatellut että vika olisi tuossa. No täytyy mennä taas marmorille tilailemaan nuo uudet ja purkaa valitsin irti. Itteä ei ärsytä manuaalissa mikään enempää kun se löysä nuppi..

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Kuva

Siinä sitten innostuin vielä hakkaamaan meiselillä tuota koppaa ja löysin lisää tekemistä. Etu oikea sisälokari oli tiedossa, mutta ruosteen määrä vähän yllätti. Myös runkoaisaa joutuu hitsata. Toisella puolella löytyi lisää rapeutta tulipellin alaosasta ja olihan siellä etu-umpion takanakin sepittävää. Jokohan nämä alkais olla tässä :roll:

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Kuva

Zoom in (real dimensions: 576 x 768)Kuva

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Kuva

Zoom in (real dimensions: 1024 x 768)Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti