perjantai 9. lokakuuta 2020

Rolloboxin kunnostus

Mersuforumin Wadelle iso kiitos kun lähetti mulle tuon vanhan pähkinäpuu-kannen tuohon Rollo-boksiin. Tässä oli vetokahvan lakka lohkeillut ja irronnut puusta. Muutenkin puu oli haalistunut aika reippaasti. Auringossa kun on pitkiä aikoja niin tuon lakan pigmentti haalistuu.

[​IMG]

Ei kuitenkaan mitään uutta minulle, joten kunnon puhdistus ja hommiin. Kahvan lakat naksuttelin irti ja liimasin takaisin pikaliimalla. Annoin kuivaa muutaman tunnin, ja hioin koko pylpyrän epäkeskolla 80-llä. Käsin perään 150-320-600-800.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Rollon liuskat oli irtoilleet kankaasta, ja nuhjuiset. Näissä väri oli myös haalistunut rajusti. Kevyt hionta ja sävyn palautus. Uskokaa tai älkää, kouluajoilta jäänyt Touch:n Marker setti puunväreissä on jeesannut melkolailla. Nämä markerit on liuotinohenteisia, joten ne kestää lakkauksen eivätkä irtoa pinnasta kuin tinnerillä. Siispä sopivan värinen tussi, tälläkin kertaa numero 93 Burnt Orange käteen ja tasaisin vedoin puun yli, niin että sävy tummenee. Kun sävy alkaa näyttää hyvältä niin osat on valmiita lakattavaksi. Sävytin lakkaa aavistuksen ruskealla ja ruiskutin osiin pari kerrosta. Kuivuttuaan vesihioin ne 1200-paperilla, että sain roskat pois. Kiillotus koneella ja vaahtomuovilaikalla Mirkan 35 ja turtlen T10. Uusin myös katkenneen pohjakankaan/nahan että sain sen oikean mittaiseksi. Lopuksi kevyt vahaus Collinitella ja paketti kasaan.

Ja koska tämä auto ei ollut alunperin varustettu Rollolla, niin tuo boksin lukko oli eri avaimella. Purin sen kotelosta, ja kävin sarjoittamassa auton alkuperäiselle avaimelle.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG][​IMG]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti