keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Tuotetesti: Autoglym Soft top clean & protect kit

 Tuotetestissä Autoglymin rättikaton pesu ja hoitoaine setti. Valmis paketti sisältää pesuaineen, hoitoaineen ja molemmille erilaiset sienet, joilla aineet levitettään kangaskattoon. Alle neljän kympin pakettihinnalla saa käsiteltyä ainakin kaksi henkilöauton kattoa. AutoGlymin sivuilta löytyy hyvät ohjeet ja videot tuotteelle, ja se on melko yksinkertainen prosessi. Tärkeintä on ehkä varmistaa, ettei samana päivänä sada vettä, saati lunta tai räntää, sillä katon täytyy kuivua kauttaaltaan käsittelyn jälkeen.

 


Omassa kohteessa auto oli pesty hiljattain, joten katto oli kohtuullisen puhdas. Minkäänlaista hylkivyyttä siinä ei ollut, joten vastaavaa operaatiota ei oltu ainakaan hetkeen tehty. Projekti aloitetaan imuroimalla katosta irtolika, siitepöly, lehdet ynnä muut pois. Katto kastellaan seuraavaksi vedellä märäksi.




Sen jälkeen pesuaineesta kaadetaan erilliseen astiaan puolet, ja lisätään samanverran vettä. Seos sekoitetaan ja se levitettään kauttaaltaan kattoon. Kankaan täytyy kokonaisuudessaa kastua pesuaineesta. 



Sen jälkeen ainetta hangataan kattoon ristikkäisin vedoin pieni alue kerrallaan. Itse suosin noin 50cm x 50cm aluetta. Tätä toistetaan niin kauan, että koko 500ml neste on käytetty kattoon. 



Hieman ehkä ihmettelin, miksi koko seos on aivan pakko käyttää, sillä tuntui siltä, että puoletkin olisi riittänyt. Jokatapauksessa käytin koko seoksen, jonka vuoksi kävin katon läpi sienellä neljä kertaa joka paikasta. Pesun jälkeen pinta huuhdellaan vedellä ja huomiona, että painepesuria ei saa käyttää. Kasteluletku toimii hyvin.



Seuraava vaihe on pinnoittaa kangas. Katto jätetään märäksi huuhtelun jälkeen, ja pinnoitetta levitetään sienellä koko katon alueelle sille tarkoitetulla sienellä. Ohjeessa on käyttää purkista suoraan puolet, mikä jälleen tuntui hieman ylimitoitetulta määrältä. Tässäkin tapauksessa kävin katon läpi vähintään saman neljä kertaa, jonka jälkeen se jätetään kuivumaan.





Itse tein homman ulkona, ja sää näytti sateiselta, joten peitin katon ohuella muovilla. Se oli oikea ratkaisu, sillä puolen tunnin päästä satoikin jo lunta, vettä ja räntää. Pidin muovia paikallaan väljästi pari päivää, ja katto sai kunnolla kuivua. Pesun jälkeen on helppo huomata, että pinta on nyt selkeästi hydrofobinen ja vesi pisaroituu kankaan päälle. Edelleen autoa pestessä pinta kastuu kyllä, kun vettä tulee riittävästi, mutta vaikuttaa siltä, että ainakin normaalin sateen tuo kestää hienosti.



Yhteenvetona helppo ja melko edullinen tapa antaa lisäsuojaa katolle. Olisin toivonut ehkä hieman enemmän sävyn syventymistä itse kankaassa, mutta käytännössä tällä ei ollut oikeastaan mitään vaikutusta katon ulkonäköön. Korkeintaa siinä mielessä, että se säilyy puhtaampana. Kuitenkin siis hyvä tuote, ja varmasti käytän toisenkin kerran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti