torstai 23. toukokuuta 2024

Yllätysostos - MB 190E 2.0 -90

Elokuussa -23 elettiin tiistai päivää, kun CLK oli vaihtanut omistajaa noin pari tuntia aikaisemmin. Hallitilaa ei ollut tullut tarjolle, mutta toisaalta eihän ollut siinä hetkellä edes toista harrasteautoa säilytettäväksi, joten...

Auto juuri pihaan ajettuna.

Totuttuun tapaan avasin Torin sovelluksen, joka silloin vielä oli hyvä sellainen! En päässyt kovinkaan montaa ilmoitusta eteenpäin kun silmiin iski mustan MB 190:n ilmoitus. Avattuani ensimmäisenä huomasin maininnan, ensimmäiseltä omistajalta ja kuvat katsottuani näin lähes virheettömän punaisen nahkasisustan. Sillä sekunnilla laitoin myyjälle viestin, että tarjoan autosta tämän summan, ja pidän huolta että entisöin sen entiseen loistoonsa. noin 30min myöhemmin, myyjältä tuli hyväksyvä vastaus ja yhteystiedot.


Seuraavana päivänä sitten lähdimme työkaverin kanssa autoa hakemaan Espoosta. Auto oli siis ollut uudesta asti samassa perheessä, ensin isoäidillä uutena, sen jälkeen hänen pojallaan, ja lopulta pojanpojalla. Viimeisin omistajakin oli jo eläkeiässä, ja valitettavasti menehtynyt keväällä 2023. Auton myyjänä oli hänen leskirouvansa, jolla oli luonnollisesti itselläänkin valtava tunnearvo autolle.

Koko oikea kylki oli vaurioitunut harjapesussa jonkin esineen tartuttua harjaan.

Päästyämme myyjän kesähuvilalle Nuuksioon, näin auton pihalla siitepölyssä ja koivunroskia täynnä. Yleisilme kohtuullisen ryhdikäs vakio 190E, mutta vanhemmalla pariskunnalla oli tullut melkoisesti jälkiä koriin monenlaisista tilanteista. Positiivista oli, että ruostetta ei autossa näkynyt missään, eikä myöskään ollut mädäntynyt muovien alta. Auto oli viime kevääseen asti säilytetty aina sisällä, ja sillä oli melko vähän ajettu talvisaikaan, joten se selittää hyvänä säilyneen korin.

Sisusta oli jopa poikkeuksellisen siisti lähtökohdaksi.

Ovipahvit oli ehjät, mutta vinyyli oli totuttuun tapaan irronnut.

Moottoritila oli melkoisen ryöttäinen, ja auto kävi huonosti. Se lähti vaivalloisesti käymään, mutta lämmettyään tasoittui yllättävänkin tasaiseksi. Hieman tuli taas fiilistä, että taasko pitää hankkia itselleen hankaluuksia, mutta lopulta teimme rouvan kanssa kaupat, ja lähdimme takaisin kotiin.

Kaupasta lähti samantien mukaan normaalit huolto-osat.

Autoa oli kehuttu kauppojen yhteydessä hyväksi ajolleen, mitä se ihme kyllä ihan oikeastikin oli. Se kulki suoraan, ja pehmeästi, juuri niinkuin oli mainittu. Oli myös mukava todeta, että 2-litrainen 122hv versio oli jopa yllättävän pirteä automaattilaatikolla. En olisi 16V mallin jälkeen uskonut.

Konehuoneeseen jo ehdin suihkutella pesuaineet, mutta se oli melkoisen likainen.

Auto toi luotettavasti kotiin asti ja fiilis alkoi jälleen nousta. Ei ehkä sittenkään mikään huono ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti