torstai 23. toukokuuta 2024

190E - Ja mitähän sitä tuli ostettua

Päästyäni illalla kotiin Espoosta, en sen kummemmin autoa alannut tutkimaan, mutta seuraavana päivänä sitten uudella innolla sitä syynättiin tarkemmin. Aika nopeasti selvisi, että auto on tosiaan selvinnyt  ruosteettomana koko ikänsä, joten mätähommilta vältyttäisiin. 


Perusteelliseen pinta puhdistukseen soveltuu hyvin King Carthurin Pure Exterior cleaner. Tämän pesun jälkeen auto on syytä kiillottaa ja vahata tai pinnoittaa.

Maalivikaa oli kyljissä, takalokasuojissa, takaluukun kannessa, etulokarissa jne. Joitakin paikkamaalauksia autoon oli jo aiemmin tehty ainakin kuskin puolen takalokasuojaan sekä konepellin kuskin takareunaan.

Projekti alkoi, kuten arvata saattaa, pesulla. Käytin hyvin karkeana liuoksena King Carthurin Exterior cleaneria, koska tiedossa oli joka tapauksessa maalaushommia. Sisälokareista ja kaarista löytyi vuosien kurakerros ja konehuoneessa oli öljyn sekaista mönjää paksulti joka paikassa. Maalipinta ei ollut nähnyt edes vahapurkkia vuosiin, josta kieli täysin mattaantunut konepelti ja katto. Sisältähän auto oli käytännössä pelkkällä imuroimisella  varsin siisti.

Korin maalivikojen lisäksi oli etupuskurin törmäyslista kasassa molemmista kulmista, takapuskuri on rungoltaan väärän värinen ja kylkimuoveissa/helmoissa oli nirhaumia. Maski oli saanut siipensä niin, että se oli murtunut tähden takaa.

Puskurin lista oli kasassa.

Lokarinkaari oli mennyt riitävän läheltä jotakin estettä.

Positiivista oli, että auton kaikki valot näytti olevan ehjiä ja alkuperäisiä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti