maanantai 2. syyskuuta 2024

A124 Konepellin äänieriste ja kasauksen viimeistely

Viimeisiä pieniä juttuja ennen valmistumista oli vielä mm. konepellin äänieristeen asennus. Uusi eriste tuli suoraan maahantuojalta, sillä sitä ei ole kangaspäällysteisenä muualta saatavana. Uudet eristeet on tätä nykyä aina "turbodiesel" mallisia, eli niissä on alumiininen lämpösuoja valmiina. Tälläistähän ei ole turbottomissa autoissa koskaan ollut, joten mitin mitä sille voisi tehdä. Olikin yllätys, että folion pala oli vain hentoisesti prässätty paikalleen reunoista, ja lisänä oli pari pätkää 2-puoli teippiä. Folio lähti siis ihan ilman mitään työkaluja varovasti vetämällä irti, samoin kuin teipit. Pidän itse foliotonta versiota huomattavasti siistimpänä tällaiseen kohteeseen.

Asennus taas kerran perinteiseen tapaan. Peltihän oli puhdas jo valmiiksi, koska se oli maalattu keväällä. Niinpä telalla sekä peltiin ja pehmusteeseen kontaktiliima, ja molempiin merkit maalarinteipillä missä on keskikohta. Kahteen pekkaan asennus keskelle ja silitellään paikalleen, hyvin yksinkertaista ja pysyy.



Samalla moottoritila pestiin vielä viimeisten kerran ja maalailtiin pieniä paikkoja sinne tänne. Pakosarjat on pinnoitettu Por15:lla. Venttiilikoppa on sen sijaan alkuperäisessä värissään, mikä on osaltaan ihme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti