maanantai 2. syyskuuta 2024

A124 Myllytys ja pinnoitus


Avon Almandinrot maalihan ei lopulta ollut pahimmasta päästä, mutta kyllä siihenkin oli aikojen saatossa osunut naarmu jos toinenkin. Samoin keväällä tehdyt paikkamaalaukset vaativat huomiota, joten oli aika tehdä täydellinen kiillotus.

Työ alkoi tässäkin tapauksessa paikattujen alueiden vesihionnalla. Aloitan yleensä hionnan 1200 karkeudella, koska liian hienolla paperilla ei vaan hommasta tule mitään. 1500 paperin jälkeen voi jo hyvin aloittaa kiillotuksen, mutta eipä siitä haittaa ole jos jaksaa pyyhkäistä pinnan vielä 2000 tai jopa 2500 karkeuteen asti.

Tahnana tälläkertaa hyvin leikkaava, mutta todella helppo Gyeon Compound + Redefined. Tätä mömmöä voi kyllä suositella. Se leikkaa todella hyvin, mutta samalla myös viimeistelee hämmästyttävän hyvin. Compound+ yhdistettynä Tokyan S-wool laikkaan menee jo taikatempusta, sillä niin näppärästi lähtee syvempikin naarmu, ettei uskoisi. Perinteiseen tapaan kävin auton ensin läpi Rotaryllä, vaikka aiemmin mainittu combo on sen verran hyvä epäkeskolla, ettei se sitä edes vaatisi. 2-stepistä eteenpäin jatkoin sitten epäkeskolla kovalla vaahtiksella ja aineena Turtlen T10. 3-step meni medium vaahdolla ja T20 ja viimeistely soft vaahdolla ja T40.



Uusi 300CE-24 merkki oli odottanut lipastossa vuodesta 2018 lähtien, vihdoin se pääsi paikalleen.

Pinnoitteena halusin käyttää tähän hyväksi todettua Gtechniq Crystal Serum Lightia ja sen päälle Exo V4. Lopputuloksesta tuli varsin asiallinen, ottaen huomioon kuinka nuhjuinen pinta alunperin oli. Tuoreella satiinipinnalla olevat muovit korostavat korin kiiltoa entisestään. Alle saatiin vihdoin myös aidot Monoblockit, jotka aiemmin palvelivat 300D:n alla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti