tiistai 13. maaliskuuta 2018

Coupe kokoon






Maalauksen jälkeen kunnostelin vielä auton pisteosia. Etu-umpiot tehtiin usemmista umpioista valiten parhaat osat. Lasit on alkuperäiset, kuten myös umpion rungot. Alkuperäiset takavalot olin jo aiemmin hankkinut hyllyyn, ja ne vaihtuivat tarvikkeiden tilalle. Myös vilkut vaihdettin parempiin.
Keulamaski kunnostettiin lämmittämällä haalistunutta muovia ja käsittelemällä se hoitoaineella. Listat kiillotettiin koneella, kun ei uusiakaan enää kovin halvalla löydy.







Sisusta kasattiin paikalleen, ja uudelleen lakatut jalopuut vesihiottiin ja kiillotettiin ennen asennusta. Nahoille tein vielä furniture clinicin tuotteella kevyen värjäyksen. Sisälle tuli myös kaikki uudet polttimot ja uuden kangasmatot.






Auton mukana tulleet kammottavat Tomasonin vanteet lähtivät myyntiin ja tilalle tuli omasta varastosta Aidot AMG monoblockit 17"x7,5" eteen ja 17"x8,5" taakse. Renkaina on Goodyearin 215/45R17.






Aikaa oli kulunut kolmeviikkoa projektin aloituksesta, joten kohtuullisessa aikataulussa tämä väliprojekti saatiin takaisin ajokuntoon. Hifistelyä siellä täällä tapahtui kyllä myöhemminkin. Muun muassa ne Hifit, jotka vaihtuivat Ground-Zeron tuotteisiin, poislukien soitin joka on Kenwoodin BT malli. Kaikki kaiuttimet asenettiin ilman modifiointia alkuperäispaikkoihin. mm. Taakse laitettiin asennuskaulukset, jotka kiinnitetään alkuperäisesti klipseillä.









Talvivanteiksi löytyi hyvillä Hakkapeliitan nastoilla alkuperäiset 15x7" kasireijät ET41, eli ne myös mahtuvat paikalleen. Suuremmalla ET:llä ne eivät enää mahdu. Tällaisilla vanteilla auto oli aikanaan lähtenyt tehtaalta. Vanteet irrotettiin renkailta, ja ne lähti puhallukseen kaikki 5kpl, mukaan lukien siis myös varapyörä. Pintaan pulveroitiin uusi hopea ja keskimerkit uusittiin kromitähtisiksi versioiksi.
Juuri talven alla päätin kuitenkin laittaa auton talliin seisontaan, ettei sillä tarvitse ajella tuolla suolavellissä. Tässä vaiheessa työlistalle jäi vielä konehuoneen siistiminen ja venttiilikopan maalaus. Kopan tyyppivika on, että maali alkaa lohkeilemaan, ja siitä tulee melko rivon näköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti