tiistai 18. tammikuuta 2022

300D etulokasuojien kunnostus ja maalaus

Palataanpa taas kolmesataseen. Keväällä -21 auto oli  ollut hieman vähemmällä käytöllä kun vaimokin on tehnyt etätöitä. Kuitenkin melkein päivittäin käytössä. Aiemmin keväällä suunnittelin, että laitan auton seisontaan kesäksi ja jatkan sitten syksyllä loppuja fiksailuita MR kilpiin saamiseksi. Tilanteet elää, ja tulikin lokareiden korjaus tehtyä nyt jo aiemmin.


Kuva

Irrottelin loksut viikko sitten autosta, eikä mitään ylläreitä löytynyt onneksi. Kuskin kaaressa jo ostettaessa ollut rupi selvisi ihan läpireijäksi, mutta siitä selvittiin postimerkin kokoisella pellin palalla. Apparin puolella oli myös rupea, muttei läpi mikään. Edellinen maalari oli vähän oikonut pohjatöissä, joten en ihmettele miksi mätäni.


Kuva

Avasin kaaren kohdat pellille asti ja putsasin ne niin hyvin vanhoista ruosteista kun pystyin. Maalit pois tukalla, kraaterit teräsharjalla, perään Rustyco mömmöt ja lopuksi käsikannulla hiekkaa perään. Hyvä rasvapesu ja tinankorvike epoksimassa päälle. Sitten hionta, kittaus, hionta ja epoksimaali lopuksi päälle korjattuihin alueisiin.

Kuva

Kuva

Kuva

Maalasin loksut tallissa yli SpiesHeckerin massalla, mikä oli sävyltään aiempaa parempi. Edellinen sävy millä nuo oli maalattu oli aavistuksen liian vaalea, nykyinen on todella lähellä alkuperäistä. Lopuksi lakkaus yli ja seuraavana päivänä vesihionta 1000-1200-1500 ja kiillotus TLD/Rotary/villa + normaali 3-step epäkeskolla.

Kuva

Kuva

Kuva

Korin puolelle tein pesun ja penslasin hyvän kerroksen Dinitrolin jytkympää kotelosuojaa. Sama homma tietysti lokarien sisäpinnoille. Kasasin loksut takaisin ja myllytin uudelleen talven jäljiltä koko auton. Yleisilme kirkastui taas kummasti. Tulipa nyt siis tehtyä tuo MR fiksi vähän etupeltoon, mutta eipä se haittaa. Toisen venakopan heitin puhallukseen ja vein pulverikromiin. Yhden tuollaisen jo teinkin aiemmin ennen tämän auton ostoa, mutta se oli ei EGR malli eikä käynyt tähän autoon.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti